Najavljen 22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Na Sajamskom prostoru Gudovac, sutra počinje  22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije te 4. drvni svijet. Na 80.000 m2 otvorenog, zatvorenog i poluzatvorenog prostora predstavit će se najnovija dostignuća u modernoj poljoprivrednoj tehnologiji i drvno-prerađivačkoj industriji.

Ovogodišnji sajam najavili su  Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak te direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Davorin Posavac.

Direktor Bjelovarskog  sajma d.o.o. Davorin Posavac najavljujući sajam kazao je kako se nada da će sajam nadmašiti sve sajmove do sada, a tome u prilog idu i brojke. Ukupan porast broja izlagača je zabilježen na razini od 3 %, a izložbena površina je povećana za dodatnih 8%.

– Dakako da je ovo najveći Sajam poljoprivredne mehanizacije, ne samo u Hrvatskoj, nego s pravom možemo reći da smo i na europskoj karti sajmova prepoznatljivi, a to potvrđuje i međunarodni karakter jer na sajmu osim naših domaćih izlagača bit će i predstavnici 10 stranih zemalja – rekao je Posavac.

Sajam će obilovati i popratnim sadržajima a počinje sutra  u 10:00 sati i traje do nedjelje 31. Ožujka. Sajam će otvoriti izaslanik predsjednika Vlade, ministar Tolušić:

 I dalje imamo besplatne autobuse kako bismo olakšali  funkcioniranje prometa. Oni kreću svakih sat vremena kako s Gradskog kolodvora tako i s područja Bjelovarskog Sajma ka gradu. Cijene ulaznica nismo mijenjali, one su ostale i dalje 25 kuna za odrasle i 20 kuna za organizirane posjete, a za predškolski uzrast djece je ulaz besplatan. U dogovoru s našim stočarskim savezima omogućili smo da na ovom Sajmu bude i stoka što do sad nismo radili na Proljetnom sajmu. Kroz 3 dana će biti prikaz salers goveda, a u nedjelju ćemo imati i izložbu. Samim tim sajam će biti bogat događanjima i pozivam sve da nas ova tri dana obiđu – kaže Posavac.

Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija dosta ovise o poljoprivredi, a tu Bjelovarski sajam ima svoju određenu ulogu da okupi poljoprivrednike koji imaju priliku razmijeniti svoja iskustva, vidjeti nove trendove kako bi postali konkurentniji,a i sklopili nove poslove rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i dodao:

– Meni je drago kao gradonačelniku drago da su se Sajam  i Grad Bjelovar odlučili ući u još jedan projekt, Dani EU fondova u Gradu Bjelovaru i želim iskazati zadovoljstvo što je Sajam dobro pripremljen i nadam se da će biti dobro vrijeme i da će se puno ljudi odazvati i da će sklopiti mnogi poslovi što je u biti na kraju krajeva i jedna od glavnih odrednica Bjelovarskog sajma – kazao je Hrebak.

Pred nama je najbogatiji Bjelovarski sajam do sada rekao je župan Damir Bajs o 22. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu:

– Kad govorimo o sajmu onda očekujemo da ovaj vikend ovdje budu svi oni koji su vezani uz poljoprivredu, naime ovo je prodajni sajam i ja pozivam kao župan neka dođu na sajam, neće biti razočarani. Naznačit ću da že Županija kao i Grad Bjelovar imati i svoj štand na kojem ćemo prezentirati programe koje mi provodimo u poljoprivredi. Od velikog interesa nam je da poljoprivreda koja je petina dohotka naše županije postane ona grana na koju možemo računati sa rastom – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.