Gradonačelnik Pirak pozvao Dom zdravlja BBŽ na suradnju – odgovora nema

Da su pacijenti nezadovoljni uslugama koje mogu dobiti u Domu zdravlja u Čazmi moglo se čuti i na današnjoj 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme. Vijećnik HSS-a Branko Kupsjak upozorio je na  radno vrijeme radiologije u čazmanskom Domu zdravlja. Naime, radi se u jednoj smjeni i kod slučaja sumnje na prijelome građani ako ne dođu u radno vrijeme ovu uslugu ne mogu dobiti. Ako građane u nesreći i posluži sreća i dobiju potrebnu uslugu stvara se problem kod čitanja snimke jer je nema tko očitati. Za tu uslugu čeka se doktorica koja dolazi iz Bjelovara. Tako u slučaju sumnje na prijelom Čazmancima njihov rendgen ništa ne pomaže, nego moraju u Popovaču ili u Bjelovar gdje se ta usluga obavi u pola sata.

S ovim problemom se složio i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak koji je napomenuo da se ne aludira na  ljude koji tamo rade jer imaju određena ograničenja koja su građanima neshvatljiva. Osim na problem čekanja na rendgen upozorio je i na problem čekanja na nalaz labaratorija. – Sve su to sulude stvari i naravno da ljudi s pravom reagiraju – kaže Pirak:

– Nije nivo zdravstvene zaštite u Čazmi podignut sa time što smo okrečili hodnike i postavili automatska vrata što je Županija napravila. To nije dovoljno i sa pravom građani upozoravaju. Ne želimo biti građani drugog reda. Bjelovarčani će otići kada primjete neki problem u bolnicu i dobiti specijalistički pregled i pretrage u roku pola sata – kazao je Pirak.

Pirak se prisjetio i vremena kada je u Domu zdravlja bilo i puno više usluga koje su građani mogli obaviti, dok danas za te usluge putuju u lokalne gradove.

Ponukan  svim tim problemima na koje ga građani svakodnevno upozoravaju i da bi se podigao zdravstveni standard za građane grada Čazme gradonačelnik Dinko Pirak uputio je 4. veljače dopis za prijedlog suradnje Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije sa čim je upoznao vijećnike. U dopisu stoji:

Temeljem stalnih upita naših građana i nezadovoljstva zdravstvenim standardom u  Domu zdravlja u Čazmi, pozivamo Vas da razmotrite prijedlog Grada Čazme za način poboljšanja usluge. Naime, Grad Čazma, iako nije osnivač Doma zdravlja, spreman je iz vlastitih sredstava iz Proračuna Grada investirati u kupnju potrebne opreme za laboratorij kako bi se mogle raditi svakodnevno laboratorijske pretrage krvi te da nalazi budu brže dostupni svim liječnicima zbog što brže dijagnostike. Cilj nam je podići standard te rasteretiti pacijente odlaskom u druge ustanove što je sada česta praksa. Ova oprema trebala bi biti dostupna cijeli dan svim liječnicima opće prakse. Predlažemo da nam Vi predložite specifikacije potrebne opreme kako bi znali koja oprema bi zadovoljavala potrebe u Domu zdravlja u Čazmi. Također, spremni smo stipendirati jednog ili dva studenta medicine kojega bi obavezali da se zaposli u Domu zdravlja u Čazmi budući da su u pojedinim ordinacijama česte promjene liječnika te pacijenti nisu zadovoljni radom. Ovakav oblik stipendiranja dogovorili bi u suradnji sa Vama budući da zapošljavanje naravno mora ići u skladu sa procedurama i natječajem koji Vi raspisujete. Nadamo se da je moguće pronaći zajedničko rješenje na obostranu korist. Pozivamo Vas na sastanak u Gradsku upravu kako bi i usmeno razmotrili problematiku te da zajednički pokušamo pronaći rješenje, prvenstveno na zadovoljstvo naših pacijenata. 

Dopis sam uputio na ruke v.d. ravnateljici Doma zdravlja Bjelovarsko-Bilogorske županije Ljubici Čaić i do dana današnjeg  prošlo je mjesec i pol, Grad nije dobio nikakav odgovor rekao je Pirak i zaključio:

– Ovo je nedopustiv odnos Županije i županijskih institucija na potrebe građana jednog grada i još jednom pozivam ravnateljicu Doma zdravlja na sastanak – istaknuo je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.