Dodjeljena nagrada i priznanja za literarno-likovni natječaj pod nazivom „Zubi“

Povodom Dana oralnog zdravlja u Gradskom muzeju Bjelovar održana je dodjela nagrada i priznanja za literarno-likovni natječaj pod nazivom „Zubi“. Natječaj je organizirala dr.med.dent. Danijela Hajdinjak Prihić u suradnji s bjelovarskim ogranakom Hrvatskog pedagoško književnog zbora na čelu s predsjednicom Ornelom Malogorski te voditeljicom predškolske sekcije HPKZ Brankom Biketom Caktaš. 

Natječaj je bio raspisan 14. siječnja i trajao je do 4. ožujka. Sudjelovalo je ukupno 24 ustanove, dječji vrtići i osnovne škole, koje su prikupile velik broj radova što je rezultiralo time da je nagrađeno 12 a pohvaljeno 25 radova. Cilj i ideja projekta u sklopu kojeg je održan natječaj je smanjenje pojave karijesa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

–Osim prevencije koju želimo podići na višu razinu i edukacije djece, cilj je i suzbiti strah od stomatologa. Ponosna sam na svoj grad i županiju da su se svi tako odazvali u projekt i sretna sam što su i djeca rado sudjelovala,kazala je dr.med.dent. Danijela Hajdinjak Prihić.

U Gradskom muzeju Bjelovar, radovi djece na temu literarno-likovnog natječaja „Zubi” bit će izloženi do 8. travnja, 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.