BBŽ podržala prvenstvo Hrvatske za muškarce u šahu

0
166

U Bjelovaru od 31.ožujka  do 11. travnja održat će se Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za muškarce u šahu. Povodom ovog događaja bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sastao se s direktorom prvenstva i tajnikom Šahovskog kluba Bjelovar Slavkom Bejukom.

Moram zahvaliti Šahovskom klubu Bjelovar koji ima četrdeset članova i ima dobre sportske rezultateb na naporima koje su učinili da bi imali ovo prvenstvo u šahu za muškarce. To je zbilja jedno zahtjevno natjecanje koje organizacijski nije jednostavno i odvija se kroz niz dana. Kao takvo, ovo prvenstvo zahtjeva angažman niza volontera. Nama će biti na čast i na zadovoljstvo da vidimo šahovske velemajstore u našem kraju. Naravno ovaj događaj će omogućiti promociju Grada Bjelovara i Županije – kazao je župan Damir Bajs.

Riječ je o najznačajnijem šahovskom natjecanju ikada održanom u BBŽ koje će okupiti najbolje šahiste Hrvatske. Tako će u hotelu Central snage odmjeriti 12 velemajstora predvođenih prvakom Europe Ivanom Šarićem. Turnir počinje 31.ožujka okupljanjem sudionika dok je službeno otvaranje natjecanja predviđeno za ponedjeljak, 1.travnja.

– Ja se nadam da ćemo tih jedanaest dana biti dobri domaćini i da ćemo svim tim istaknutim igračima pružiti dobre uvijete za igru i da će igrači u svoje slobodno vrijeme upoznati grad i županiju. Šah se u Bjelovaru počeo igrati davne 1921. godine i imamo stogodišnjicu uskoro i ovo je jedna doprinos našoj proslavi – istaknuo je tajnik Šahovskog kluba Bjelovar Slavko Bejuk.

Turnir se održava u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza, a suorganizator je Šahovski klub Bjelovar. Organizaciju natjecanja financijski je podržala Bjelovarsko-bilogorska županija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.