Grad Čazma ostvario 265.000,00 kuna bespovratnih sredstava za obnovu doma u Dapcima

Održana je 14. sjednica Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“. Među glavnim točkama dnevnog reda bilo je donošenje Odluka o odabiru 11 projekata prijavljenih na 2. LAG Natječaj za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost potpora koju će LAG „Moslavina“ plasirati kroz ovaj Natječaj je 2,6 milijuna kuna sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno – ekonomske održivosti.  Grad Čazma podnio je prijavu temeljem koje je ostvario potporu za obnovu Vatrogasnog doma u Dapcima.

-Odlukom LAG-a Grad Čazma dobio je sredstva za obnovu doma u Dapcima. Projekt je vrlo dobro rangiran i na trećem smo mjestu rang liste po broju bodova, što znači da su naša Razvojna agencija i naše gradske službe dobro pripremili ovaj projekt na čemu im isto tako čestitam. Dobili smo nepovratnih 265.000,00 kuna dok je ukupna vrijednost rekonstrukcije doma u Dapcima 361.000,00 kuna. Ovom obnovom ćemo podići standard kvalitete života u ovom našem naselju i cijelom Mjesnom odboru. Dom će dobiti novu stolariju, rekonstrurat će se međustropnakonstrukcija, pročelje, krovišta te krovna oborinska odvodnja. Nositelj projekta je Grad Čazma i siguran sam da ćemo dobro utrošiti dobiveni novac. Što se tiče ostalih domova malo po malo nastavit ćemo uređivati svake godine dva do tri doma kao što smo to činili i do sada i nećemo stati na Dapcima kazao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Inače, projekti će se provoditi na području 11 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a „Moslavina“, a odnose se na rekonstrukcije i opremanje društvenih i vatrogasnih domova, izgradnje dječjih igrališta, uređenja groblja te građenje tržnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.