BBŽ i Grad Bjelovar zajedno u projektu uređenja studentskog doma u Bjelovaru

Suradnja Belovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara bila je tema konferencije za novinare koju su zajedno održali bjelovarsko bilogorski župan i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Pitanje uređenja studentskog doma u Gradu Bjelovaru nakon sastanka župana Bajsa i gradonačelnika Bjelovara trebalo bi krenuti u rješavanje.

Što se tiče studentskog doma tu su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, a na sastanku je usuglašeno da ni Grad ni Županija nemaju mogućnosti upisa na zgradu starog đačkog doma koji bi trebao postati studentski, međutim ako se netko može upisati kao vlasnik onda je to država, a najviše šanse ima Đački dom koji je pod ingerencijom županije.

Dogovor između Županije i Grada Bjelovara je postignut i u projekt uređenja studentskog doma u Bjelovaru bi zajedničkim snagama, kao partneri trebali krenuti na način da će Županija pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, dok Grad Bjelovar ima zatvorenu financijsku konstrukciju za uređenje studentskog doma. Gradonačelnik Dario Hrebak:

– Mi dom planiramo prijaviti na energetsku obnovu, znate da smo tu mi i Županija vrlo uspješni. Nadam se da je ostalo tu još dovoljno novca da će nam i taj projekt biti odobren. Grad Bjelovar zajedno sa Veleučilištem podigao bi jedan kredit i zatvorio financijsku konstrukciju vezanu nakon energetske obnove za unutarnje uređenje Studentskog doma. Tako bi kroz neke dvije godine imali prve studente koji će živjeti u studenskom domu. Vjerujem da će to značiti sigurno 60-70 studenata koji će studirati i živjeti u Studenskom domu u Bjelovaru – rekao je Hrebak.

Studentski dom je projekt koji je zanimljiv kako Gradu Bjelovaru, tako i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji rekao je župan Bajs i dodao kako bi taj projekt trebao puno značiti i za daljnji napredak bjelovarskog Veleučilišta koje do sad nije imalo previše uvjeta za dolazak vanjskih studenata.

Županija će sve napraviti u svojim mogućnostima kroz aktivnosti i pravne radnje kako bi zgradu starog đačkog doma mogli dovesti do prijave za energetsku obnovu:

– Sa time bi za nas ovaj važan projekt krenuo i sve ono što zajedno radimo i vezani smo kroz prostorno planske dokumentacije i niz suglasnosti koje jedni drugima dajemo, a gdje se i u praksi pokazuje jedna suradnja i možemo očekivati nove projekte koji su pred nama – kazao je župan Bajs.

Župan Bajs i gradonačelnik Hrebak zajednički će otići i na sastanak ministru Mariću kako bi ubrzali mogućnost energetske obnove i smanjili financijski udio u projektu jer će u zadnjem kvartalu ove godine biti raspisan zadnji natječaj za energetske obnove do 2021. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.