77 stabala zasađeno na Boriku – u obnovu Borika uključili se i Bjelovarčani

Nakon što su Hrvatske šume u suradnji sa Gradom Bjelovarom u parku Borik provjerili stanje svakog stabla te zbog starosti i bolesti uklonili 56 stabala dok je za 157 određeno da se moraju orezati polomljene i osušene grane danas su na Boriku zasađena nova stabla.

Naime, Grad Bjelovar je u proračunu osigurao novac za obnovu poznatog gradskog rekreacijskog parka Borika, no u nabavu stabala uključile su se i sportske udruge, klubovi i škole Grada Bjelovara na čelu s Taekwondo klubom Fox. Feđa Medak iz Taekwondo kluba Fox kaže da kad je vidio da gradonačelnik sa svojim suradnicima želi uložiti sredstva u Borik, kao sportaš dobio je poriv da pokuša pokrenuti sve sportaše da se uključe u akciju obnove Borika.

– Objava na facebooku dovela je do neočekivanog odjeka, pa su se u akciju uključili gotovo svi – kaže Medak.

Danas je zajedničkim snagama Grada Bjelovara i njegovih građana  u rekreacijskom parku Borik zasađeno 77 stabala čime je označen početak obnove i skorih radova u tom dijelu Bjelovara.

– Zahvaljujući gospodinu Medaku i inicijativi sportaša i građana iz različiti sfera društva 21 stablo su sami građani donirali i danas smo ih zajedno zasadili. Na taj smo način pokazali jednu dobru suradnju između građana i gradske uprave, ali isto tako da smo svi svjesni da smo posadili nešto u čemu će uživati neke buduće generacije Bjelovarčana za 20 ili 30 godina – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Daljnjim ulaganjima od gotovo 2 milijuna kuna cilj je da Borik postane rekreacijski centar u punom smislu te riječi dodaje Hrebak:

– Kada uložimo toliku količinu novca ovdje, vidjet ćete on će zasjati punim sjajem i bit će još veći magnet za sve one koji se bave sportom, rekreacijski ili profesionalno. Ovdje će biti jedna jako lijepa priča vezana uz sportske sadržaje u Gradu Bjelovaru, rekao je Hrebak

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.