Župan Bajs potpisao novi set ugovora za potpore liječnicima i medicinskom osoblju

Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj uvela je trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području županije za koje je u tri godine osigurala 3 milijuna kuna. Riječ je o mjerama u sklopu programa „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, kojeg je na prijedlog župana Damira Bajsa usvojila i Županijska skupština.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas je potpisao s korisnicima novi set ugovora vezan uz spomenute potpore Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o 1 novom ugovoru vezanom uz sufinanciranje troškova podstanarstva, 2 nova ugovora vezana uz subvencioniranje kamata na stambene kredite te 25 ugovora vezanih uz subvenciju troškova stručnog usavršavanja – ukupno 28 novih ugovora.

– Mene veseli da ćemo danas potpisati ovaj treći dio ukupnosti programa, a to je 25 ugovora vezanih uz stručno usavršavanje. Potpisat ćemo i 1 novi ugovor za financiranje troškova podstanarstva i 2 nova ugovora za subvencioniranje kamata za kupnju nekretnine. Veseli me da postoji interes za time i ovoga trenutka imat ćemo 56 potpisanih ugovora s našim liječnicima i medicinskim osobljem na području županije. Veseli me i da je veliki broj zahtjeva došao i za stambene kredite, a to znači da su ljudi odlučili živjeti ovdje – rekao je župan Damir Bajs.

Igor Malešević jedan od današnjih potpisnika ugovora kazao je kako je ova pomoć velika i puno znači:
– Mi smo i na dislociranim studijima gdje imamo dosta velike troškove tako da će nam ovo puno pomoći. Također, potaknut će naše ostale kolegice i kolege u bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama da se odluče na nastavak školovanja što samo može biti na dobrobit naše bolnice – rekao je Malešević.

– Drago mi je da sam danas ovdje. Ja sam upisala postdiplomski studij menadžmenta kvalitete u zdravstvu. Osobito sam zahvalna Županiji na toj prilici jer kao što smo konstatirali, nakon fakulteta medicine i stomatologije, nedostaje nam naobrazba u vidu komunikacije s pacijentom. Jednako tako menadžmenta, ali i kvalitete, a to je nešto o čemu se danas puno priča. Osobito sam zahvalna i što je Županija popratila i moj projekt koji se javio kao produkt postdiplomskog studija. Riječ je o smanjenju karijesa na području Bjelovarsko-bilogorske županije – istaknula je potpisnica ugovora dr. Danijela Hajdinjak Prihić.

Kada danas potpisanim ugovorima dodamo već one ranije sklopljene s liječnicima i medicinskim osobljem dolazimo do ukupnog broja od 56 ugovora o sufinanciranju između Županije i liječnika i medicinskog osoblja koji rade u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.