Bjelovarsko-bilogorska županija nositelj projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta

Radni sastanak vezan uz  razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta  na područjima gdje širokopojasne mreže nisu prisutne održan je između bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i predstavnika Grada Bjelovara te Općina Velika Pisanica, Nova Rača, Kapela, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac, Rovišće, Šandrovac i Severin.

Projektom se želi postići  da širokopojasne mreže budu dostupne pod jednakim uvjetima svim operaterima i pružateljima usluga, no i krajnjim korisnicima. Nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija koja će ga prijaviti za sufinanciranje bespovratnim sredstvima fondova Europske unije.  

Župan Bajs je kazao kako je izgradnja infarstrukture moguća kroz 3 modela. Prvi je model po kojem je privatni operater je odgovoran za projektiranje, gradnju i rad mreže, drugi je model po kojem su odgovorna tijela javne vlasti,  a treći model je javno-privatno partnerstvo koje najvjerojatnije neće biti primjenjeno. Na partnerima u projektu je da se dogovore koji od modela će prihvatiti : bajs internet

– Mene veseli da smo spremni za prijavu, da su podloge gotove, da smo napravili već niz javnih rasprava, a čeka nas još jedna, temeljem promjena okolnosti. Što se tiče ovog projekta mi smatramo da, ne samo da ćemo ga prijaviti na vrijeme, nego temeljem ljestvice bodovanja koja je već objavljena da ćemo uspjeti u prijavi – rekao je župan Bajs.

– Konačno nakon 4 godine dolazimo do cilja – rekao je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali i dodao kako ovaj projkekt služi razvoju Općine i županije sa čime se složio i načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić:

– I naš interes, ali i interes samog razvoja županije, gospodarstva, ali i ostanak mladih zbog brzog interneta, da imamo veliku povezanost sa svijetom. Mi kao općine, što imamo za odraditi to ćemo odraditi u što kraćem roku da se stignemo na vrijeme prijaviti na natječaj – kaže Knežić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.