Župan Bajs sudjelovao na Godišnjoj konferenciji savjeta mladih u RH – bio je jedan od panelista u raspravi o Savjetima mladih

0
195

Povodom 5. obljetnice donošenja Zakona o savjetima mladih 19. ožujka održana je Godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj koju je otvorio premijer Andrej Plenković . U sklopu programa održane su panel rasprave na kojima su se imale priliku predstaviti jedinice lokalne i područne samouprave kao primjeri dobre prakse. Jedan od panelista u raspravi o Savjetima mladih u RH bio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je iskoristio priliku i predstavio što se radi u bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je istaknuta kao primjer dobre prakse po tom pitanju.

– Ono što smo napravili je bio godišnji program mladih za BBŽ od 2018. – 2020. To je program koji je napravljen sa resornim ministarstvom ali i s nizom udruga iz civilnog sektora. Program je pokazao potrebu za povezivanjem mladih unutar županije, pa su i Savjeti mladih bili aktivni u tome – rekao je župan Bajs i dodao:

– Sam program koji smo prezentirali govori o jednoj potrebi za podupiranjem aktivizma mladih. Naši mladi su rekli i da je potrebno unaprijediti kulturnu scenu i provođenje slobodnog vremena. Ono što me posebno veseli je razvijanje kvalitete socijalne i zdravstvene politike za mlade. Ne treba zaboraviti ni ono najvažnije, a to je poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja i poduzetništva mladih. Bez mogućnosti ostvarenja prava na rad ali i adekvatne plaće teško je očekivati da bilo koji dio Hrvatske, pa i naša županija može zadržati svoje mlade – kazao je župan  Bajs.

Savjet mladih BBŽ inače za svoj rad ima sredstva u proračunu županije kako bi se programi vezani uz mlade mogli ostvariti, a Savjet  bi trebao biti spona između županije, tj. župana i zaposlenika županije sa  mladima i udrugama koje ih predstavljaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.