Žena se počne ‘pretvarati’ u svoju mamu u 33. godini?

0
147

Novo istraživanje iz Velike Britanije sugerira da je neizbježno da žena u nekim godinamasve više sliči svojoj mami. Studija pokazuje da kad žena napuni 33. godine životaslužbeno se pretvara u svoju mamu, uzimajući u obzir njezine navike, ukuse i stavove za koje vjerojatno misli da nisu isti prenosi životistil.hr. 

Ovo osobito vrijedi za žene koje su nedavno dobile prvo dijete, prosječna dob rađanja u Velikoj Britaniji je 30.05 godina.

Istraživanje je proveo Harley Street Surgeon, a dr. Julian De Silva razgovarao je s 2000 muškaraca i žena kao dio studije. Zaključio je da više od polovice žena u ranim tridesetim godinama ponašalo kao njihova majka, u odnosu na mlađu dob dok su proživljavale period pobune. 

Ovo ponašanje uključuje usvajanje istih rečenica, sudjelovanje u istim hobijima, čak i  gledanje istih televizijskih emisija kao i njihove mame. 

I muškarce čeka ista sudbina

Otkriveno je da muškarci počinju “pretvarati” u svoje očeve u sličnoj dobi, oko 34. godine, počinju voljeti istu glazbu kao i njihovi očevi i zauzimaju iste političke stavove.

Kao što sve više karakteno sličimo na svoje roditelje u određenoj dobi, to se događa i s fizičkim izgledom. “Svi se pretvaramo u svoje roditelje u nekom trenutku našeg života i to je nešto što trebamo slaviti”, objašnjava dr. De Silva te dodaje da je to jedan od razloga zašto je ovo prosječna dob kad većina ljudi prvi put ide na estetski zahvat, što vrijedi za oba spola.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.