U Mostarima međunarodni stručni skup za mljekare

Mreža savjetodavnih službi jugoistočne Europe -SEASN, Klinika za papkare Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Leipzigu, i OPG Emina Burek iz Mostara te Veterinarska stanica Vrbovec, organiziraju međunarodni tečaj „Upravljanje zdravljem papaka mliječnih krava u Jugoistočnoj Europi- stanje i budućnost“. Ovo je prvi skup ove visoke znanstvene, stručne ali i praktične razine u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, koji će se održati u petak i subotu, 22. i 23. ožujka na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Emine Burek u Mostarima.

Organizatorima je, kao predavače i instruktore, uspjelo angažirati najkompetentnije znanstvenike i praktičare iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Ta činjenica osigurava visoku znanstvenu i praktičnu kvalitetu te učinak ovog tečaja.

-Temeljni cilj održavanja ovog tečaja je podizanje razine znanja i kompetencija naših stručnjaka i poljoprivrednika – proizvođača mlijeka. Viša razina znanja i kompetencija doprinijet će rastu obujma i konkurentnosti proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj- poručuju organizatori ovog jedinstvenog međunarodnog skupa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.