Stara uprava NK Bjelovar ostavila novoj dugove od pola milijuna kuna!

Održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić upoznao medije sa stanjem u klubu. Klub je nova uprava preuzela  9. siječnja, bio je predzadnji na tablici, seniori su bili bez trenera, otišlo je osam igrača i u klubu su ostala samo četiri seniora. Osim tih problema nova uprava je zatekla klub u dugovima, igrači i treneri su bili bez plaće dva, a neki i više mjeseci. Klub je bio dužan i prema službenim osobama 23.000,00 kuna, a prema prijevoznicima petnaestak  tisuća kuna.

– Mjesec i pol prije izborne skupštine i početka priprema klub je ostao bez uprave, bez predsjednika, bez trenera, igrača i financijskoj dubiozi većoj od pola milijuna kuna. 22.3.2019. ide nam presuda Mate Šipraka protiv kluba i tu nam još visi 150.000,00 kuna. Obzirom da sam bio tu voditelj škole tri godine jednostavno morao sam preuzeti stvar u svoje ruke. Bila je takva situacija, kada sam zvao predsjednika na mobitel u pravilu je bio odgovor da nema vremena ili da je negdje poslovno odsutan – kazao je Ćurić.

Ćurić je kazao i kako se trener Mrzlečki vratio zato što je u tom trenutku najbolje znao stanje u ekipi i visini njihovih primanja.

– Meni je to bilo bitno jer ako idemo u pregovore sa igračima, a ja na kraju krajeva nisam mogao pregovarati jer nisam predsjednik nego možemo razgovarati i ispipavati teren da li će netko ostati i koliko mu je klub dužan. Tu sam naložio da on ispita situaciju kakvo je stanje sa dugovima prema igračima, dogovori pripremne utakmice i da prati eventualna pojačanja u slučaju da predsjednik odstupi. Sve je to bilo neovisno o tome tko će biti novi ili stari predsjednik kluba i novi ili stari trener jer u tom trenutku nisam bio kandidat za predsjednika. Jednostavno nisam si želio dopustiti da netko prezentira da smo klub ostavili da sam funkcionira – ističe Ćurić.

Ćurić je opisao i kako je tekla primopredaja u klubu:

– Klub tada kao da nije postojao, popisa članova kluba nema, zapisnika sa sjednica skupština i izvršnog odbora nema, pečata u klubu nema, ugovora bilo kakvih u klubu nema. Zovem bivšeg predsjednika kluba da napravimo primopredaju on mi se ne odaziva.

Bivši predsjednik u svojoj primopredaji u financijskom izviješću koji je poslao mailom naveo je da od Lokomotive trebamo primiti 113 tisuća kuna. Kada smo kontaktirali Lokomotivu, račun u prilogu nikad nismo primili niti ga imamo u svojoj evidenciji i iznos za trening i naknade od 113 tisuća je netočan. NK Bjelovar ima pravo na 3,5 tisuća kuna priča Ćurić i dodaje:

– Bivši predsjednik nam je u svom financijskom izviješću napisao da će klub kada naplati sva potraživanja biti na pozitivnoj nuli i nova uprava moĆi će funkcionirati normalno. Kada je napravljen revizija financijskog poslovanja vidi se da dobavljačima dugujemo 228.000,00 kuna, od toga za reprezentaciju otpada 168.000,00 kuna. Kreditor Erste banka njoj dugujemo 137.000,00 kuna, pozajmica 26.000,00 kn sudačka organizacija 23.000,00 kn, treneri i igrači 77.000,00 kuna, ukupno 492 540,00 kuna.

S obzirom da je takva dubioza trenutno vodstvo kluba razgovara sa bankom o restrukturiranju tih dugovanja i koji bi način za to bio najbolji. U suprotnom slijedi blokada računa i stečaj što nikome nije u interesu – kaže Ćurić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.