Obilježena obljetnica osnutka RK Bjelovar

Obljetnica osnutka Rukometnog kluba Bjelovar svake se godine obilježava okupljanjem i druženjem igrača stare generacije na njihovom legendarnom igralištu pored Sokolane u Bjelovaru.

Rukometni klub Bjelovar osnovan je 19. ožujka 1955. godine kao sekcija Društva za tjelesni odgoj Partizan, te je kasnije promijenio ime u ORK Partizan.  Titulu prvaka Europe osvojili su 1972. godine.

Željko Seleš rukometni trener zlatne generacije bjelovarskih rukometaša rekao je kako je veličina ovog kluba ta, što su Bjelovarčani osvojili titulu prvaka Europe:

– Nikoga nismo kupovali. RS Hrvatske je od nas zahtijevao da se spojimo s Viroviticom što ja nisam htio. Ja imam ono starinsko mišljenje, da naši ljudi trebaju naše napraviti, a da nam ne treba netko sa strane. Inače igrali smo utakmice nedjeljom dopodne. To je bio praznik za Grad Bjelovar kad smo mi ovdje igrali – kaže Seleš.

Lijepa je to tradicija na kojoj se zahvaljujemo gradonačelniku i gradskoj upravi koji podržavaju ovo okupljanje rekao je Hrvoje Horvat Cveba:

– Lijepo se jednom u godini sresti, vidjeti neke dečke koji nisu više u Bjelovaru, imamo lijepo druženje i volimo se ovdje naći – kazao je Horvat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.