Nova Rača: Naknada za bebe 3.000,00 kuna, uskoro kreće i izgradnja Dječjeg vrtića!

Jednokratna naknada za rođenje djeteta samo je jedan od načina na koji Općina Nova Rača nastoji pomoći roditeljima s područja općine. Naknada iznosi 3.000,00 kuna i u prošloj godini isplaćena je za četrdesetak beba rođenih na području općine. Uskoro kreće u izgradnju i Dječji vrtić koji bi roditeljima trebao biti još jedno olakšanje.

Naime, načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić krajem prošle godine potpisao je ugovor sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju vrijedan 4.387.496, 35 kuna za izgradnju Dječjeg vrtića Nova Rača. Trenutno se priprema dokumentacija za Javni natječaj za izvođača radova:

– Jako smo ponosni na ovaj projekt i što će naši mještani dobiti Dječji vrtić. Do sada su roditelji djecu smještali u vrtićima Grada Bjelovara, Ivanske i Velikog Grđevca. Vrtić će moći primiti 23 djece, ali sam projekt je napravljen tako da u slučaju potrebe može doći do njegovog proširenja. Vrijednost ovog vrtića je 4.387.496, 35 kuna i u potpunosti sredstva za njegovu izgradnju osigurala je Agencija za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju – kazao je Knežić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.