Sa 1,60 promila alkohola u krvi i ovog vikenda rekorder s područja Grada Čazme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.
Policija ove PU je proteklog vikenda od 15. – 17. ožujka 2019. godine utvrdila 237 prekršaja od čega izdvajamo:
– 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,60 g/kg izmjerena kod 48-godišnjeg vozača traktora u Gornjem Dragancu,
– 127 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 117 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.
Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je da počinili vozači starosti od 31 do 50 godina (6 takva prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg.
U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega su zatečene dvije osobe koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalne kazne.
U navedenom razdoblju, na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su dvije s nastradalim osobama. U jednoj nesreći jedna osoba je teško, a tri lakše ozlijeđene.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.