Na veselje najmlađih i ove godine na dan supermaratona održava se “Dječja orijentacijska utrka – Upoznaj Čazmu”

0
277

Društvo “Naša djeca” Čazma i HPD Garjevica u suradnji s Gradom Čazma i Udrugom mladih Čazmanaca, povodom 44. Međunarodnog atletskog maratona “Od Kaptola do Kaptola” koji će se održati u nedjelju 31. ožujka 2019. godine organizira 2. DJEČJU ORIJENTACIJSKU UTRKU – UPOZNAJ ČAZMU. Kako je utrka zamišljena i pojedinosti ove utrke saznali smo od predstavnika Društva Naša djeca Čazma.

Kako ste zadovoljni prošlogodišnjom utrkom?

-Prošlogodišnja, 1. Dječja orijentacijska utrka protekla je iznimno na obostrano zadovoljstvo organizatora DND Čazma uz pomoć i podršku te nesebičnu suradnju članova HPD Garjevica Čazma kao i četrdesetak djevojčica i dječaka koji su sudjelovali u utrci. Zadovoljstvo je k tome bilo i veće, jer su naši prijatelji HPD Garjevica kao nagradu svim sudionicima priredili nezaboravan izlet na Humku, najveći vrh Moslavačke gore. Na izletu smo bili na kraju prošle nastavne godine.

Kako je utrka zamišljena i koliko će se razlikovati od prošlogodišnje?

Dječja orijentacijska utrka koju ćemo održati na dan Supermaratona razlikovat će se u smjeru i poretku igara, odnosno zadataka koje sudionici moraju prijeći kroz 7 ili 8 kontrolnih točaka. Kontrolne točke i određeni zadaci, kao i prošle godine bit će u samom središtu Čazme, od gradskog trga, fontane, dječjeg igrališta, Kosturnice i prostora ispred gradske knjižnice.

Koji zadaci očekuju natjecatelje na kontrolnim točkama?

Dječja alka, Maratonac u labirintu, Zazrcali znanje, Odbojkiranje, Zamozgaj mozaik, Zrno po zrno Gradina, Upecaj bodove…Natjecatelji će sve upute čitati na već zaboravljenom izviđačkom šifriranom pismu Germanikus.

Tko se može prijaviti i gdje?

Ciljane skupine su djeca u dobi od 9 do 12 godina, odnosno učenici od 3. do 6. razreda. S obzirom da je u školi planulo 60 prijavnica, očekujemo ih ispunjene i potpisane od strane roditelja do kraja ovog tjedna. Natjecatelji prijavnice trebaju vratiti u školu našoj članici, školskoj defektologinji Gordani Jančić.

Može li neka grupa djece sama organizirati svoju ekipu i prijaviti se?

Ekipe će se formirati na startu utrke slučajnim odabirom između prijavljene djece.

Trebaju li biti roditelji u pratnji djece za vrijeme utrke?

Kao i prošle godine, roditelje očekujemo isključivo kao gledatelje i navijače jer će na svim kontrolnim točkama i u blizini prometnica na mjestima predviđenim za eventualan prelazak ceste biti odgovorne odrasle osobe.

Koliko očekujete prijavljenih i postoji li ograničenje broja sudionika?

Nema ograničenja u broju prijavitelja jer su igre ekipne. S više natjecatelja bit će ili više ekipa ili će iste biti brojnije. Gdje se više malih složi tu se snaga triput množi.

Postoje li nagrade za najbolje?

Svim sudionicima Grad Čazma osigurao je majice, peciva i sokove. Najuspješnija ekipa dobit će zaslužene medalje. U dogovoru s našim planinarima i ove godine isplanirat ćemo neki zanimljivi izlet u prirodu na kraju nastavne godine za sve sudionike bez obzira na postignute rezultate i osvojeno mjesto u konačnom poretku 2. dječje orijentacijske utrke – Upoznaj Čazmu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.