Stefan Milenković održao masterclass sa učenicima Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar i koncert za pamćenje

Stefan Milenković nekadašnje čudo od djeteta, danas je čudo od violinista, virtuoz koji 200 dana godišnje provede na turnejama. Milenković je bio dječja glazbena zvijezda bivše države, glazbenik koji već 37 godina violinu ne ispušta iz ruku. Njegov koncert u Bjelovaru organizirala je Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“ i Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara, a Grad Bjelovar je bio pokrovitelj.

Prije koncerta pred bjelovarskom publikom, sa učenicima Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar Milenković je održao masterclass.

-Danas ima veliki broj talentirane i nadarene djece i neverovatno je kako neka ljudska bića osećaju tu energiju i tu raznolikost – kaže Milenković i dodaje:

-Baš pre neki dan sam video jednu devojčicu koja ima nekih sedam godina koja svira Paganinijev koncert koji je izrazito težak za svirati. Ona sa svakom emocijom i gestom najverovatnije nekog imitira jer tako se počinje na principu imitacije. Bez obzira jel’ to imitacija to je fenomenalno, jer to treba osetiti. Tako da, talenat je misterija ali sigurno je da je to samo početak, a onda na to treba dodati puno, puno rada da bi se razvio taj talenat i da bi ostao i postao solidan dio vaše prezentacije, jer bez rada i discipline nema dugoručnog uspeha – kazao je Milenković.


Inače, Milenković je u Bjelovar stigao iz Rusije, nakon Bjelovara ide u Pulu, a nakon Pule u Skoplje gdje ću održati koncert u novoj zgradi njihove filharmonije. Zatim se vraća u SAD.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.