Rotary klub Bjelovar pokrenuo “Kotač izvrsnosti”

Rotary klub Bjelovar održao je Forum pod nazivom Kotač izvrsnosti i donatorsku večeru.
Ovime je započeo projekt nagrađivanja izvrsnosti iz STEM područja namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te visokoškolskih ustanova s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a ujedno je i predstavljen projekt “Tech4Kids BJ“. Radi se o ljetnoj školi informatike i robotike za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole, koja će ove godine biti po prvi puta pokrenuta u partnerstvu s tvrtkom Altus i Veleučilištem u Bjelovaru.


-Tradicija Rotarijanstva je da pomaže i suportira izvrsnost. Kotač izvrsnosti je akcija koju ove godine pokrećemo. Akcija je nalik drugim akcijama Rotary klubova diljem Hrvatske. Tako ćemo targetirati učenike i studente s područja BBŽ koji su polučili vanredne uspjehe iz Državnih natjecanja uglavnom iz STEM područja i koji će s naše strane biti nagrađeni za izvrsnost – pojasnio je Mislav Klobučić.
– Dugoročni je cilj da mladi vide da i u ovoj sredini ima ljudi koji cijene njihov trud i da nije nužno trava zelenija negdje drugdje – zaključio je Klobučić.


Forum je također organiziran i kao dio proslave 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj i pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a obilježila su ga predavanja Korada Korlevića “Edukacija za budućnost”, Nenada Bakića “STEM revolucija – Stvaranje kulture uspjeha” i Frane Franičevića (RASCO) “Priča globalnog poslovnog uspjeha”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.