Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao radove na energetskoj obnovi grubišnopoljskih škola

????????????????????????????????????

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s aktivnostima na najvećoj obnovi svojih škola u županijskoj povijesti, a jedna od njih je i kompletna energetska obnova grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića te pripadajuće školsko-sportske dvorane – projekt vrijedan 10.754.006,53 kune. Kako napreduju radovi tijekom obilaska grubišnopoljskih škola uvjerio se i župan Damir Bajs sa suradnicima.

-Ovo je jedna od najvećih investicija ne samo u županiji, nego u Republici Hrvatskoj. Projekt je to koji treba značiti standard, kako za našu osnovnu tako i za srednju školu, a u obnovu ide i školsko-sportska dvorana. Vidjeli smo, izvođači rade punim tempom. Zahvalio bih ravnateljicama koje su nam partneri u ovom projektu, a posebice naravno učiteljima i školarcima jer oni u isto vrijeme obavljaju i svoju redovitu nastavu. Bijela labudica iz 1956. će zasjati novim sjajem. A Županija je preuzela na sebe još jednu obvezu. Naime, vidjet ćemo one radove koji nisu ugovoreni u energetskoj obnovi i iskoristiti mogućnost da, dok su ovdje radovi u tijeku, da naručimo ono što nije ugovoreno, a to je dio unutarnje stolarije, bojanja, namještaja. Kada se projekt završi, Županija će izdvojiti dio sredstava kako bi škola i u tom pogledu dobila standard 21.stoljeća istaknuo je prilikom obilaska radova župan Damir Bajs.

Za energetsku obnovu navedenih škola iz europskih fondova osigurano je gotovo 7 milijuna kuna, dok preostalih 4 milijuna kuna osigurava Bjelovarsko-bilogorska županija. Najveća je to trenutno investicija na području grada Grubišnog Polja, ali i druga po vrijednosti radova u trenutnim projektima obnove škola u županiji.

Završetkom radova u potpunosti će biti obnovljene grubišnopoljske škole čime će se doći do ušteda većih od 50% , a učenici i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u tim obrazovnim ustanovama u gradu Grubišnom Polju. Trenutno grubišnopoljsku Osnovnu i Srednju školu pohađa 600 učenika, a zaposleno je 120 djelatnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.