Farkaševac: Potpisani ugovori za izgradnju reciklažnog dvorišta

Potpisan je ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta na području Općine Farkaševac. Ugovor su potpisali načelnik Dražen Draganić i Vlado Njegovac,  direktor Hidroregulacije d.d, koja će izvoditi radove. Temeljem provedenog postupka javne nabave i primljene dvije valjane ponude, a po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, Općina Farkaševac kao naručitelj izabrala je najpovoljnijeg ponuditelja, tvrtku izvođača radova. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.922.384,35 kuna.

Radi se o projektu sufinanciranom od Europske unije iz Kohezijskog fonda u razdoblju 2014. do 2020. godine, a kojeg provode Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Načelnik Dražen Draganić kazao je kako je potpisivanjem ovog ugovora ovaj projekt ušao u završnu fazu:

-Nakon potpisivanja ugovora 15 dana je rok za uvođenje izvođača radova u posao. Rok izvođenja radova je 7 mjeseci tako da će ovoga ljeta biti radovi. Iznimno mi je drago što će ove godine stanovnici Općine Farkaševac dobiti na raspolaganje reciklažno dvorište – kazao je Draganić.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta na području Općine Farkaševac osigurat će se infrastruktura za sakupljanje odvojenih komponenti komunalnog otpada, što će, uz provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.