DVD Farkaševac odbilo ponudu Općine Farkaševac za obnovu doma

Lokalna akcijska grupa “PRIGORJE” raspisala je 14. veljače 2. LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a “PRIGORJE” za provedbu tipa operacije 2.1.1. Natječaj je između ostalih namijenjen jedinicama lokalne samouprave, a kako je Općina Farkaševac jedna od članica LAG-a i njoj su dostupna sredstva u visini od 35.000 €, odnosno 259.437,50 kuna. Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnici su raspravljali koji projekt kandidirati za ta sredstva i odlučeno je da će se kandidirati projekt izgradnje ograde na groblju u Farkaševcu.

Inače, načelnik Općine Dražen Draganić je rekao kako su kontaktirali DVD Farkaševac i ponudili im suradnju kako bi se za ta sredstva obnovio dom DVD-a. No, nije pronađen zajednički jezik između Općine i DVD-a Farkaševac tako da će obnova doma pričekati neke bolje dane.

– Bila nam je želja i ideja da napokon obnovimo dom u Farkaševcu ali došlo je do nesuglasice iz samog razloga jer je DVD Farkaševac trebalo potpisati Ugovor o služnosti na period od 10 godina i tu su vatrogasci Farkaševca osjetili kao da će taj dom netko zlouporabiti  ili nešto tako i tu je bio problem zašto oni nisu dali suglasnost da idemo u obnovu doma kroz mjeru LAG-a Prigorje. Meni je iskreno žao što je do toga došlo, mislio sam da bi tim potezom i taj dom u Farkaševcu riješili i da bi poprimio zavidan izgled kao svi ostali domovi na području općine. Pojedinci koji vode to društvo su krivo procijenili, meni je iskreno žao, a vijećnici su donesli odluku takvu kakvu jesu, a odluka je da će biti građena nova ograda na mjesnom groblju u Farkaševcu s tri strane koje još nisu obnovljene – rekao je načelnik Dražen Draganić.

Naime, vijećnici su u raspravi došli i do prijedloga da se sa vodstvom DVD-a održi još jedan sastanak na kojem bi bili i predstavnici LAG-a Prigorje koji bi im još jednom prezentirali natječaj i razlog zbog čega se mora potpisati ugovor o služnosti, no nakon rasprave jednoglasno je donesena odluka da se ipak ide u izgradnju ograde oko groblja, a sa DVD-om će se već pokušati naći zajednički jezik u budućnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.