Za 8. međunarodnu izložbu vina „Čazmanski vinokap“ stiglo 163 uzoraka vina i alkoholnih pića

0
266

Članovi Udruge vinogradara i vinara Čazma u nedjelju 10. ožujka prikupljali su uzorke vina za 8. međunarodnu izložbu vina „Čazmanski vinokap“.  Vina su stigla iz Mađarske, Slovenije i iz velikog broja hrvatskih vinogorja. Tako je na ocjenjivanje stiglo 143 uzoraka vina i 20 alkoholnih pića. Ovim brojem zadovoljan je i predsjednik udruge Nenad Brnjanec:

-Oko tog broja smo i predviđali da će biti broj uzoraka. Još možda koji uzorak i pristigne, ali s obzirom na godinu i berbu kakva je bila zadovoljni smo. Naša očekivanja su ispunjena. Veseli nas što je ove godine desetak novih vinara koji do sada nisu sudjelovali na našoj izložbi i što su donijeli svoje uzorke vina. To nam je isto iznenađenje jer su ti ljudi prepoznali našu izložbu  i došli se okušati da vide kakvi su kod nas kriteriji ocjenjivanja i to  nas posebno veseli – kazao je predsjednik Čazmanske Udruge vinogradara i vinara Nenad Brnjanec.

Od pristigla 163 uzorka iz Mađarske je stiglo 19 uzoraka iz Slovenije 12 uzoraka tako da je i ovogodišnja izložba dobila predznak međunarodna izložba vina. Iz Udruge vinogradara i vinara Čazma na ocjenjivanje je pristiglo 35 uzoraka.
Izvorna moslavačka sorta škrlet  na ovoj izložbi biti će zastupljena sa 15 uzoraka.

Ocjenjivanje, odnosno organoleptički pregled održat će se u utorak 12. ožujka. Pregled provodi Povjerenstvo od 5 članova s ovlaštenjima Ministarstva poljoprivrede RH, a uzorci se ocjenjuju metodom medijane do 100 bodova.

8. međunarodna izložba vina „Čazmanski vinokap“ održat će se u subotu, 30. ožujka 2019. g., u šatoru na gradskom trgu u Čazmi, s početkom u 15 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.