Rezultati pojačanog nadzora prometa: Rekorder 51-godiši vozač osobnog automobila „Opel Corsa“ u Čazmi

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske proteklog vikenda su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policija PU bjelovarsko-bilogorske je proteklog vikenda od 08. – 10. ožujka 2019. godine utvrdila 160 prekršaja kojima su obuhvaćeni i rezultati županijske preventivno-represivne akcije posebno usmjerene na alkoholiziranost i drogiranost vozača od čega izdvajamo:
– 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je njih 8 utvrđeno u noći sa subote na nedjelju, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,99 g/kg izmjerena kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila „Opel Corsa“ u Čazmi, u Ulici braće Radića, oko 23.15 sati, a koji je priveden u prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja,
– 84 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 104 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.


Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je da su najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači starosti od 31 do 40 godina (5 takva prekršaja).
U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega su zatečene tri osobe koja je bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“ koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Županije dogodile su se 4 prometne nesreće i sve su bile samo s materijalnom štetom.
Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.