Čazmanske mažoretkinje na prijemu kod gradonačelnika

Čazmanske mažoretkinje, koje su sa svojim radom započele u listopadu prošle godine, na 33. državnom turniru koji je održan u Garešnici postigle su odličan uspjeh. Sa svog prvog nastupa kući su se vratile sa zlatom, srebrom i dvije bronce.

S obzirom na tako dobar uspjeh danas ih je primio gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak:

– Ja se nadam da je pred vama još puno uspjeha u svim kategorijama i što god treba Grad će pomoći i omogućiti uvjete za vježbanje. Imamo mi prostora u gradu samo ih treba bolje koristiti. Osigurali smo za vaš rad 15.000,00 kuna za ovu godinu, tu smo da pomognemo. Ako će rezultati biti tako dobri kako ste krenule morat ćemo nagodinu planirati i veća sredstva. U svakom slučaju, još jednom, čestitke od svih nas na vašem uspjehu – rekao je gradonačelnik Pirak.

Natjecanje u Garešnici bilo je jako bitno jer je to bilo prvo natjecanje kazala je voditeljica čazmanskih mažoretkinja Mia Belak.

– Ja sam jako zadovoljna, idemo dalje s pripremama za 11. svibnja, za velike formacije i pripremamo se za 6. mjesec kada ćemo se natjecati na međunarodnom natjecanju u Zadru. Ti nastupi su u planu i naravno nastupi na manifestacijama koje priprema Grad Čazma – kazala je Belak.

Čazmanske mažoretkinje nastupaju u nekoliko kategorija, a u rad su se uključile i mažoret mame koje su na nastupu u Garešnici osvojile zlato.

– Ideja je bila da se okupe i stare čazmanske mažoretkinje koje već imaju i djecu, pa smo skupile zainteresirane mame koje se trude i koje vježbaju i mimo treninga koji su samo vikendom, ali smo zbog natjecanja morale malo stisnuti. Inače, primamo i nove članove svih uzrasta, pa ako ima i zainteresiranih mama slobodno se mogu pridružiti – rekla je predsjednica udruge i mažoret mama Ana-Marija Pirak.

Inače,  Čazmanske mažoretkinje trenutno broje 31 članicu, bez mažoret mama, u svim kategorijama, a treninzi se održavaju vikendom u prostoru gradske vijećnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.