Na inicijativu saborskog zastupnika Mire Totgergelija održan Kolegij načelnika i gradonačelnika BBŽ

Saborski zastupnik iz redova HDZ-a Miro Totgergeli danas je sa gradonačelnicima i načelnicima dvadesetak općina i gradova Bjelovarsko-bilogorske županije u Garešnici održao kolegij.

Naime, kako kaže Totgergeli upravo je problem što nema ovakvih sastanaka na kojima bi gradonačelnici i načelnici mogli svoje probleme razmijeniti, a onda i naći rješenja za njih, razlog što se okupljaju na ovakvim kolegijima na kojima sudjeluju i ljudi iz ministarstava koji bi mogli odgovoriti na relevantna pitanja. Danas je tako u Garešnici bio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je gradonačelnicima i načelnicima odgovarao na pitanja na temu Zakona o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem i izrade programa za raspolaganje državnim zemljištem.

– Na području naše županije  od 23 općine i grada koje su napravile programe, 20 ih je poslalo u Ministarstvo. Od tih 20, 7 općina je to napravilo poslije roka od 3 mjeseca koje je zakon predvidio za gradove i općine i temeljem te odredbe zakona u narednih mjesec dana je te programe u Ministarstvo trebala poslati Županija. Prošlo je sad skoro 8 mjeseci, od tih 7, Županija je poslala svega 2 programa, dakle za 5 općina Županija nije još u Ministarstvo uputila programe i to su načelnici istaknuli kao jedan od problema i htjeli su s ljudima iz Ministarstva porazgovarati što će biti s njihovim programima, kako će to izgledati kada se njihovi programi donesu, tko će raspisivati natječaje i tko će na kraju krajeva raspolagati s onim sredstvima koje poljoprivrednici uplaćuju temeljem korištenja zemljišta – rekao je Totgergeli.

Na sastanku je donesen zaključak da će Ministarstvo potaknuti Županiju da što prije napravi programe za općine za koje još nije.

– Ministarstvo poljoprivrede je i ovom prigodom izašlo u susret i saborskom zastupniku i njegovoj incijativi ali i načelnicima i gradonačelnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i bit će im puna podrška u donošenju samih programa, izdavanju suglasnosti, ali i samoj provedbi natječaja za raspolaganjem državnim poljoprivrednim zemljištem – kazao je državni tajnik Majdak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.