17. Mali BOK od 14. – 21. ožujka

Ovogodišnji Mali bjelovarski odjeci kazališta – Mali BOK fest, počinju u četvrtak, 14. ožujka 2019. Festival se održava 17. put i traje do 21. ožujka u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Grada Bjelovara te selektorice Irene Hlupić Rašo, dramske pedagoginje koja u organizaciji BOK festa sudjeluje od prvoga dana.

– 17. Mali BOK počinje 14. Ožujka u Domu kulture predstavom Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica, Kaštanka. Postoji razlog zašto tom predstavom otvaramo festival jer je to predstava koja je najnagrađivanija u zadnjih godinu dana. Obišla je svijet i ono što je jako važno reći, a to je da je na međunarodnom festivalu Assiteja na kojem sudjeluje samo deset predstava iz cijelog svijeta prema ocjeni selektora selektirana i prvi put u povijesti, otkad postoji Hrvatski centar Assitej, jedna predstava iz Hrvatske – kazala je Hlupić Rašo.

Uz predstave i ove godine u Bjelovarskom će kazalištu 15. ožujka u 18 sati nastupiti Bjelovarska umjetnička mladost – B.U.M. Riječ je o najuspješnijim predstavama učenika osnovnih i srednjih škola s ovogodišnje županijske smotre LiDraNo. Uz to sve bit će i predstavljanje knjige „Kazalište i pedagogija“ 20. ožujka u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“.

Inače, na Malom BOK-u bit će i dvije premijere Bjelovarskoga kazališta, lutkarska predstava Snježna kraljica koja će biti izvedena 16. ožujka u 11 sati i predstava Dvije sretne sove 17. ožujka u 17 sati.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar Zvjezdana Galkowski kazala je kako je kao i svake godine običaj bio da se predstave ponude školama tako da je većina predstava već rasprodana, no ipak ulaznica ima za predstave Bjelovarskog kazališta:

U slobodnoj prodaji su karte za premijerne predstave Bjelovarskog kazališta. Cijena karata je 15 kuna, a večer Bjelovarske umjetničke mladosti je besplatna, znači svi koji dođu vidjeti Bjelovarsku umjetničku mladost neće morati platiti ulaznicu – rekla je Galkowski.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.