Uskoro kreću prvi radovi na projektu – Čazma Natura

Najveći čazmanski projekt – Čazma Natura, vrijedan 26 milijuna kuna, a koji će potpuno promijeniti vizuru Grada Čazme i doprinijeti razvoju Čazme kao Grada zelenog turizma, konačno kreće u realizaciju. Naime, nakon što su provedeni postupci javne nabave, tijekom ožujka očekuje se objava, nakon čega kreću građevinski radovi.

„Prvi radovi očekuju se na uređenju Multifunkcionalnog centra Priroda Čazma, odnosno unutarnje uređenje i opremanje zgrade na glavnom gradskom trgu. Paralelno ćemo krenuti s uređenjem parka – arboretuma pored Osnovne škole Čazma te uređenjem Istraživačko – laboratorijskog centra „Osnovna škola“ i pripremom za uređenje Informacijsko – prodajnog centra „Zelena tržnica“. Opremit će se centar u Osnovnoj školi i nabaviti multimedijalna oprema za Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, pomoću kojih će se provoditi edukativne aktivnosti u sklopu projekta. Tijekom svibnja, počet će i uređenje sportskog parka uz poučno tematsku stazu. Očekujemo i provedbu geološko – petrografskih istraživanja na geoparku Moslavačka gora – kamenolom Pleterac, koja će prezentirati nastanak Moslavačke gore“, kaže nam gradonačelnik Dinko Pirak.

U drugoj polovici godine, a ovisno o tijeku provedbe postupka javne nabave, krenut će se s uređenjem Interpretacijsko – rekreacijskog centra „Bio park Čazma“ – u sklopu kojeg se nalazi i prvi biološki bazen s popratnim sadržajima, te  uređenje poučno – tematske staze „Dolina Česme“ i lokaliteta Medjame i Vustje. Trajanje radova ponajprije će ovisiti o vremenskim uvjetima i postupku javne nabave.

U 2020. godini, na uređenim lokacijama, provodit će se zanimljiva predavanja i edukacije za djecu, mlade i svu zainteresiranu javnost, a s ciljem educiranja o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama na području Čazme i razne promotivne aktivnosti. Rok za završetak projekta i svih projektnih aktivnosti je 31.12.2021.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.