Udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika – Podružnica Čazma održala godišnju skupštinu

Najmlađa udruga proistekla iz Domovinskog rata na području Grada Čazme je čazmanska podružnica Udruge Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

Podružnica broji 50 redovnih članova među kojima su bivši i sadašnji policijski službenici Policijska postaje Čazma s područja Grada Čazme i općina Štefanje i Ivanska rekao je predsjednik Podružnice Mladen Furmek. U svom izvješću kazao je kako su članovi u prošloj godini sudjelovali u obilježavanju svih važnih obljetnica, te da se većina poslova obavlja volonterski. Posebno je istaknuo dobru suradnju sa Gradom Čazma i gradonačelnikom Dinkom Pirakom, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Osnovnom školom kojoj će za pomoć u radu biti uručena zahvalnica.

Furmek je dodao kako se pripremaju materijali iz kojeg je u planu napraviti ili dokumentarni film ili monografiju kako bi događaji u kojima su sudjelovali policajci PP Čazma bili trajno sačuvani. Od članova Podružnice je zatražio više angažmana, osobito po pitanju sportskih natjecanja na kojima prošle godine nisu sudjelovali zbog slabog odaziva članova. Od planova za 2019. je istaknuo kako će se uz obilježavanje svih obljetnica posvetiti povećanju članstva, te je pozvao sve zainteresirane da se priključe radu Udruge.

Na skupštini su bili i predsjednici ostalih čazmanskih braniteljskih udruga, HVIDRA-e Čazma, Kluba II/105, Udruge dragovoljaca i ratnih veterana, a bili su i članovi Udruge Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika iz Pakraca i Gline.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.