BBŽ i Općina Veliko Trojstvo zajedno u projektu dogradnje škole i izgradnji dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu

Bjelovarsko-bilogorska županija u partnerskom odnosu provodi niz projekata sa svojim općinama i gradovima. Jedan od projekata je i dogradnja Osnovne škole u Velikom Trojstvu te gradnja vrtića projekt ukupno vrijedan gotov 14 milijuna kuna koji se financira europskim novcem te sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo.

Sukladno s tim u Osnovnoj školi u Velikom Trojstvu potpisan ugovor između Osnovne škole Veliko Trojstvo i Općine Veliko Trojstvo o međusobnoj suradnji na provedbi projekta. Potpisani su i ugovori s izvođačem radova za dogradnju škole i gradnju vrtića tvrtkom Bistra d.o.o. iz Đurđevca vrijedni 13.046.061,75 kuna te ugovori za opremanje kuhinje s tvrtkom KonimB d.o.o. iz Zagreba vrijedni 434.812,50 kuna te ugovori za opremanje dječjeg vrtića s tvrtkom Škrinjica d.o.o. Zagreb vrijedni 353.380,00 kuna.

Općina Veliko Trojstvo putem europskih sredstava osigurala je 7,2 milijuna kuna za projekt gradnje vrtića, odnosno maksimalnih 100% sredstva koliko se moglo ostvariti na natječaju Ruralnog razvoja.  Javna nabava pokazala je kako su radovi na dogradnji škole i gradnji vrtića veći od planiranih, Bjelovarsko-bilogorska županija povećala je svoj udio sredstava za taj projekt na 4,6 milijuna kuna, dok će Općina Veliko Trojstvo iz svojih sredstva izdvojiti 2 milijuna kuna.

Time je zatvorena financijska konstrukcija od gotovo 14 milijuna kuna i najveći projekt na području Općine Veliko Trojstvo može krenuti u realizaciju.

– Kada govorimo o projektima u školstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Županija ima potpisanih oko 50 ugovora vezanih uz euro projekte koji vrijede oko 200 milijuna kuna ulaganja u školstvo. U tim projektima Županija je preuzela odgovornost sufinanciranja svog djela, međutim kad govorimo o ovom projektu on je drugačiji od svih drugih. To je projekt kojim će se dograditi osnovna škola, koji je napravljen u partnerskom odnosu s Općinom Veliko Trojstvo i to je projekt koji je kao takav, jedinstven. Istim projektom će se riješiti i gradnja vrtića i dogradnja škole. Ukupna vrijednost je gotovo 14 milijuna kuna i to je najveći projekt, ne samo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji negu i u Hrvatskoj vezan uz školstvo – rekao je župan Bajs.

Da je u Općini Veliko Trojstvo bila velika potreba za vrtićem rekao je načelnik Općine Ivan Kovačić koji naglasio kako u Velikom Trojstvu ima 120 djece koji su potencijalni polaznici vrtića.

– Vrtić će imati jaslice i dvije starije skupine, kapacitet će biti 52 djece, pa nikakvih problema neće biti da se taj vrtić popuni. Sve će biti pod istim krovom, od jasličke dobi do završetka osmog razreda. Ako je vani +30 ili –30, djeca ne moraju izlaziti sve potrebe mogu upražnjavati u istom jer imamo i školsko-sportsku dvoranu i opet je tu gospodin župan i opet mu hvala i njemu i županiji jer da nije bilo njih ne bismo imali ni ovakvu sportsku dvoranu – rekao je Kovačić.

Rekonstrukcijom školske zgrade doći će do rušenja stražnjeg prizemnog dijela škole u kojemu se nalaze radionice i spremišta, a izvesti će se novi otvori, pregradni zidovi i ojačat će se postojeća konstrukcija. Projektom će Osnovna škola dobiti 5 učionica, 2 kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara i spremište.

– U ime svih djelatnika i učenika OŠ Veliko Trojstvo izražavam zadovoljstvo što nam osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija, na čelu sa gospodinom županom pruža financijsku potporu i iskazuje suradnju u svim segmentima rada na projektu rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajima. Također se zahvaljujem i Općini Veliko Trojstvo i općinskom načelniku koji uveliko doprinose u realizaciji ovog projekta. Dogradnjom 5 novih učionica i rekonstrukcijom postojećih kao i novom kuhinjom i blagavaonom naša škola postat će suvremena škola 21. stoljeća – u svojoj zahvali istaknula je ravnateljica škole Sanja Vranješević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.