Štefanje uskoro u novom ruhu – načelnik Emić najavio uređenje općinskog središta

0
1486

U Općini Štefanje pomalo samozatajno rade na dosta projekata koji su u visokoj fazi realizacije. Uskoro će tako biti završen projekt proširenja groblja u Štefanju. Kako je rekao načelnik Općine Štefanje Ivo Emić bit će to jedno moderno groblje s novim nogostupima, parkiralištem i uređenjem oko postojeće mrtvačnice kako bi sve bilo dostojanstveno kako treba i biti.

Osim novog groblja u realizaciji je i projekt uređenja centra Štefanja, a ovih dana bit će potpisan Ugovor sa Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama o rekonstrukciji ceste D 43 kroz Štefanje u što ide i projektiranje nogostupa kroz Štefanje i sanitarne i oborinske odvodnje.

– Cijela je to rekonstrukcija Štefanja vezana uz infrastrukturne objekte. Mi ćemo kao Općina napraviti projekt i pribaviti projektnu dokumentaciju i građevinske dozvole, a u tom sporazumu će se Hrvatske ceste i Hrvatske vode obvezati taj dio projekta realizirati. To je nešto slično se u Čazmi radilo prošle godine – rekao je Emić.

– Bit će to jedan lijepo uređeni prostor koji će ujedno biti i sigurniji za sve građane. Veseli me da ćemo to ovih dana potpisati kako bi mogli krenuti s javnom nabavom za projektiranje za što smo osigurali sredstva – zaključio je Emić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.