Lagana Pavlova torta s čokoladom i voćem

0
202

Ova lagana torta posvećena ruskoj balerini Anni Pavlovoj božanstvenog je izgleda i okusa te je kao stvorena za tople proljetne dane

Sastojci za čokoladne beze kore:

  • 6 bjelanjaka (za dvije kore)
  • 250 g šećera u prahu
  • žličica limunovog soka (ili bijelog octa)
  • žličica gustina
  • 4 žličice kvalitetnog kakaa

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Na dva lima stavite papir za pečenje i iscrtajte krugove promjera 20 cm koji će vam poslužiti za doziranje smjese za kore.

2. Papir premažite otopljenim maslacem. Miksajte bjelanjke dok ne postanu pjenasti i postepeno dodajte šećer u prahu. Špatulom lagano umiješajte limun, pa dodajte gustin i kakao te umiješajte kružnim pokretima dok se ne sjedini.

3. Smjesu ravnomjerno rasporedite na dva dijela i prebacite na papir za pečenje. Zagladite špatulom.

4. Uključite ventilaciju u pećnici i pecite obje kore istovremeno sat do sat i 15 minuta. Kore će lagano popucati, ali na dodir moraju biti čvrste izvana, a mekane iznutra. Ugasite pećnicu, napola ju otvorite i ostavite kore unutra dok se ne ohlade.

Sastojci za punjenje:

  • 200 g čokolade
  • žlica maslaca
  • litra slatkog vrhnja
  • 1-2 žlice šećera u prahu
  • žličica ekstrakta vanilije
  • žlica likera od jagode
  • 2 mjerice različitog šumskog voća (jagode, maline, kupine, ribizl, borovnice)

5. Čokoladu s maslacem otopite na pari. Slatko vrhnje sa šećerom, vanilijom i likerom istucite u šlag.

6. Uzmite jednu koru, pa prelijte polovicom rastopljene čokolade, premažite šlagom i posložite voće. Na nekoliko mjesta ponovno dodajte malo šlaga da vam se druga kora bolje zalijepi. Stavite drugu koru i ponovite postupak (bogato ukrasite voćem).

Izvor: tportal.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.