Demokrati za pravo žena na slobodno odlučivanje o rađanju djece

Aktualne teme uz Dan žena, između kojih je i Prijedlog Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, te predstavljanje   kandidature kandidatkinje za EU parlament na nadolazećim izborima dr. Marine Gradišer iz Čakovca bile su teme konferencije za medije Regionalne podružnice Demokrata, podružnice sjeveroistok.

Potpredsjednica Demokrata i dožupanica Bojana Hribljan kazala je kako se Demokrati kao stranka zalažu  za to da žena ima jednaka prava u društvu i jednaka prava na rad. U Hrvatskoj je evidentna podzastupljenost žena u politici gdje smo sa sramotnih 19% iza Iraka, Ruande i Afganistana. Demokrati žele osnažiti položaj žene u društvu kazala je Hribljan i dodala kako su Demokrati predložili izmjenu Zakona o slobodi žene na izbor, prije svega na izbor slobode rađanja:

– Ono na što smo se mi posebno osvrnuli je priziv savjesti pravo svakog liječnika, ali naše društvo i država treba osigurati da u svim ustanovama javnog zdravstva žena ima mogućnost izbora i da joj se omogući da besplatno kontrolira i izabere pravo na rađanje – rekla je Hribljan.

Kandidatkinja za EU parlament na nadolazećim izborima dr. Marina Gradišer iz Čakovca, predstavila je sebe i svoju kandidaturu za EU pralament.

Hrvatska koja brine o svojim građanima, da  ne moraju odlaziti i zasnivati svoje obitelji izvan naše države ono je što posebno ističe Gradišer u svom programu. Sa Zakonom o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece se slaže i podržava ga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.