Promjena na čelu čazmanske Udruge vinogradara i vinara

Čazmanska Udruga vinogradara i vinara u petak 1. ožujka održala je izbornu skupštinu na kojoj je došlo do promjena u vodstvu. Dosadašnji predsjednik udruge Mladen Furmek zbog osobnih obveza izrazio je želju da njegovo mjesto u narednom razdoblju preuzme netko drugi, pa je tako za novog predsjednika izabran dosadašnji tajnik Nenad Brnjanec. Mladen Furmek je zamjenik predsjednika, a za tajnicu je izabrana Ornela Cindori.

Inače, Udruga broji 57 članova od čega su 54 redovni članovi, a 3 su počasna. U izvješću dosadašnjeg predsjednika Mladena Furmeka moglo se čuti kako je Udruga u prošlom razdoblju bila jako aktivna. Organiziran je niz predavanja za članove, sudjelovalo se na nekoliko izložbi vina na koju su zabilježeni dobri rezultati, a najvažniji događaj koji Udruga organizira je Međunarodna izložba vina “Čazmanski vinokap” na kojem je prošle godine bilo 105 izlagača koji su došli sa 181 uzorkom vina. U pripremi je i ovogodišnja izložba za koju će se uzorci prikupljati 10. ožujka, dok će ocjenjivanje biti 12. ožujka. Sama izložba održat će se 30. ožujka. Najavljeno je i predavanje za 22. ožujka za članove udruge o pravilnoj zaštiti vinove loze.

Udruga će i u narednom razdoblju nastaviti razgovore sa Gradom Čazma oko otvaranja vinske ceste, a nastavit će se i dobra suradnja s čazmanskom Turističkom zajednicom. Ujedno su pozvani i svi vinogradari i vinari koji nisu članovi udruge da se pridruže radu ove vrijedne udruge.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.