BBŽ na čelu hrvatskih županija u energetskoj obnovi zgrada u javnom sektoru

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je okrugli stol „Energetska obnova zgrada- RH puževim korakom“, u organizaciji hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Joze Radoša. Okrugli stol održan je s ciljem podizanja svijesti o potrebi energetske obnove zgrada, poticanja nadležnih institucija i zainteresiranih javnih i privatnih subjekata na snažnije uključivanje i korištenje mogućnosti koje pruža novi zakonski okvir EU-a, odnosno njegovo prenošenje u hrvatske zakone.

Tom prilikom hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš istaknuo je Bjelovarsko-bilogorsku županiju kao primjer dobre prakse kada je riječ o energetskoj obnovi zgrada u javnom sektoru.

– Došao sam u Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Grad Bjelovar zato što su na čelu županija odnosno područja u RH gdje se vrši energetska obnova javnih zgrada. Ona nije ravnomnjerno raspoređena, ona ovisi o tome koja je županija i koje ustanove su spremnije podnijeti odgovarajuću dokumentaciju. Čini mi se da su BBŽ i Grad Bjelovar na čelu te liste. Nedavno se pojavio jedan tekst o obnovi OŠ Garešnica s vrlo visokim iznosima sredstava, preko 10 milijuna kuna i to je jedan od dobrih primjera na području ove županije – rekao je Radoš.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije provodi se 40 projekata energetske obnove županijskih škola ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna. Županija je osnivač 36 škola koje obuhvaćaju desetak tisuća učenika.

– Ja bih pohvalila sijelu strukturu i ljude koji su u županiji odradili posao na vrijeme. Pripremili smo projekte i uz suradnju Fonda za energetku učinkovitost i zaštitu okoliša. Nama je izuzetno stalo da u ovo vrijeme kada imamo tu mogućnost, omogućimo našim učenicima bolji standard nego što su imali prije jer prije svega ova županija ulaže u obrazovanje – kazala je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.