Općina Berek darivala svoje najmlađe stanovnike

U Općini Berek tradicionalno već petnaestak godina darivaju novorođenčad i njihove roditelje, tako je bilo i ovog petka. 13 mališana s njihovim roditeljima i bakama ugostio je načelnik Općine Berek sa svojim suradnicima.

– Ove godine sretan broj, 13 beba na području Općine Berek. Možemo biti zadovoljni, jer u nekim većim sredinama ima manje beba. Općina sa svojim financijskim sredstvima kako u gotovini tako i materijalno kroz potrepštine potrebne bebama, otprilike s oko 2.000,00 kuna pomaže roditeljima. Kad se u to uračuna i to što besplatno dajemo prostor domava za organizaciju krstitki i proslava taj iznos je i veći – rekao je načelnik Općine Brek Mato Tonković.

U ovo darivanje uz Općinu Berek svake godine uključuje se i Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica kaže Ana Marija Vulić iz garešničkog Crvenog križa:

– Poklanjamo pakete u kojima su higijenske potrepštine, osnovne potrepštine za novorođenčad. Vrijednost poklona je oko 300 kuna, a ta sredstva idu iz donacija Crvenom križu i akcije Solidarnost na djelu. Već petnaestak zadnjih godina Crveni križa Grada Garešnice ovu akciju odrađuje u općinama Berek, Velika Trnovitica Ivanska, Hercegovac i gradu Garešnici – kazala je Vulić.

U 2018. godini na području Općine Berek rođeni su Ana Varga. Milka Tadić, Erik Jambrušić, Jan Šantalab, Ema Fržić, Petar Pintarić, Petar Legac, Marija Gracija Sedlić, Kornelija Buban, Noa Šoštarić, Katja Štokić, Tina Lukač i Ella Barilarić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.