Održana radionica projekta “Čuvajmo okoliš zajedno”

“Čuvajmo okoliš zajedno”  projekt je koji zajedno provode Općina Štefanje i Grad Čazma.  Projekt je započeo 2018. godine i traje do ožujka 2020 godine. Program projekta tiče se izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, čiji je cilj informirati i educirati cjelokupno stanovništvo Grada Čazme i Općine Štefanje o održivom gospodarenju otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Jučer je u Čazmi održana prva radionica  u sklopu ovog projekta,  pročelnica upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Grada Čazme Andrea Prugovećki Klepac o radionici je rekla:

-Na ovu radionicu pozvali smo predstavnike ustanova koje se prvenstveno bave obrazovanjem, dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole. Budući da je u projekt osim Grada Čazme uključena i općina Štefanje tu su još pozvani i djelatnici i svi zainteresirani iz Osnovne škole Štefanje. Za sada su u planu dvije radionice koje će na kraju imati rezultat natjecanja u školama i izložbe na kojima će biti prezentirani radovi učenika koje će na radionicama raditi – kazala je Prugovečki Klepac.

Inače projekt je vrijednosti  310.000,00 kuna, financiran iz Kohezijskog fonda. Grad Čazma i Općina Štefanje za ovaj projekt ostvarili su financiranje iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike u visini od 85% dok 15% financiraju Grad Čazma i Općina Štefanje.