Ponovno zabilježen veliki broj prekršaja tijekom akcije u prometu PU bjelovarsko-bilogorske

Svakog vikenda na području PU bjelovarsko-bilogorske, kao i svih ostalih policijskih uprava u RH provodi se akcija u prometu. Nažalost, i ovog vikenda zabilježen je veliki broj prekršaja u kojima prednjače tzv. četiri ubojice u prometu, alkohol, brzina, pojas i nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Zabilježeno je čak 206 prekršaja. 11 vozača je vozilo pod utjecajem alkohola, rekorder dolazi iz Daruvara s koncentracijom alkohola u krvi od 1,71 promila.

72 vozača vozilo je nedozvoljenom brzinom, rekorder dolazi iz Bjelovara koji je vozio 132 km/h na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h.

40 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni pojas, a 30 vozača je nepropisno koristilo mobitel tijekom vožnje.

Najveći dio prekršaja dolazi iz kategorije “četiri ubojice u prometu”, dok je još 9 vozača vozilo neregistrirano ili tehnički neispravno vozilo, 2 su vozila bez vozačkog ispita, a za ostale manje prekršaje sankcionirano je još 42 sudionika u prometu.

Budući da su rezultati akcije i ovog vikenda bili, možemo reći, poražavajući, policija će nastaviti s provođenjem ovakvih akcija kako bi se povećala sigurnost u prometu, pa još jednom apeliraju na sve sudionike da se drže prometnih propisa te ne ugrožavaju sebe i druge.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.