Grad Bjelovar osigurao 2,5 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Zamjenik gradonačelnika  Grada Bjelovara Igor Brajdić u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Bjelovar, predstavio je Program općih mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Bjelovara u 2019. godini.

– Veseli me veliki broj poduzetnika danas, ali to je ono što i provodimo  cijelo vrijeme  da javno i transparentno predstavimo program koji smo i radili sa poduzetnicima i obrtnicima jer oni se i bave s tim poslom i oni nam trebaju reći koje su mjere aktualne – kazao je Brajdić. – Prošle godine mjere su polučile izvrsne rezultate i to je rezultat toga što slušamo ljude. Prijavljeno je bilo oko 120 poduzetnika i obrtnika na gradske mjere što je jako dobro – dodao je Brajdić.

Grad Bjelovar je za ovu godinu za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva osigurao 2,5 milijuna kuna za 9 mjera. Maksimalno jedan poduzetnik može dobiti 20.000, 00 kuna odnosno do 50 % sredstava. One mjere koje su prošle godine polučile uspjeh nastavit će se i ove godine, ulaganje u strojeve i opremu, poticanje radnog mjesta, poduzetnici početnici, najavio je Brajdić:

– Prošle godine smo potaknuli dvadeset poduzetnika početnika, trideset radnih mjesta i obnovilo se jako puno po gradu Bjelovaru upravo kroz ulaganje u strojeve i opremu. Prošle godine najviše se tražilo za strojeve i opremu i to oko 700.000,00 kuna. To je razumljivo jer poduzetnici žele ulagati, međutim znamo da su poduzetnici opterećeni brojnim nametima u ovoj državi koji se do sada nisu smanjivali. Zato su ove mjere dobro došle i one su upravo taj jezičac na vagi da poduzetnik osvježi svoju halu, prostor ili nešto drugo – rekao je Brajdić.

Brajdić je najavio kako će Grad Bjelovar i ove godine organizirati  natječaj za najbolju projektnu ideju, „Bjelovar Startup 2019.”. Za glavnu nagradu, pobjednika natjecanja  Grad Bjelovar i ove godine je u proračunu osigurao 100.000,00 kuna.

Danas u  17:00 sati, u Udruženju obrtnika Bjelovar, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić predstavit će i Program općih mjera poticanja razvoja obrtništva na području Grada Bjelovara u 2019. godini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.