DVD Čazma održalo godišnju skupštinu

U subotu je održana 148. skupština DVD-a Čazma. Skupštini su prisustvovali članovi društva te mnogi gosti iz prijateljskih DVD-ova i predstavnici Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Čazme kao i predstavnici grada Čazme. Tajnik društva Ivica Šajtar iznio je izvješće za 2018. godinu. Plan je ispunjen u cijelosti te se odradilo i više od planiranog.
Društvo broji 52 člana s pravom glasa dok društvo ima 26 operativnih članova. Članovi su u 2018. godini sudjelovali kao potpora Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čazme u 11 intervencija.

U 2018. organizirano je gradsko vatrogasno natjecanje na kojem su muška A i B ekipa osvojile prvo mjesto dok je ženska B ekipa osvojila drugo mjesto.

2018. godina bila je i godina radova na obnovi unutrašnjosti vatrogasnog doma. U toj obnovi veliku pomoć pružio je Grad Čazma. Obnovljena je prostorija koju koristi puhački orkestar, promijenjen je dio krovišta, postavljena je nova stolarija za što je grad izdvojio 60.000, 00 kuna. Uz donaciju grada i samo društvo je uložilo oko 40.000,00 svojih kuna.

Prošle godine održana je i izvanredna skupština društva na kojoj je došlo do promjene predsjednika društva te je na to mjesto izabran Filip Bart.

Članovi društva najviše brige i pažnje posvećuju opremi i imovini društva. Osim što se održava i popravlja imovina, postojeća oprema i vozila, kontinuirano se nabavlja i nova.  Opremom se zajednički koriste i članovi DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe. U protekloj godini nabavljeno je 10 natjecateljskih kaciga za što je sredstva osigurala Vatrogasna zajednica Grada Čazme, a kupljena je i termovizijska kamera.

O planovima za 2019. godinu moglo se čuti kako se planira stručno osposobljavanje članova u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Čazme, nastavak nabave opreme, liječnički pregledi za najmanje deset operativnih vatrogasaca, sudjelovanje u intervencijama kao ispomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čazme, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima i manifestacijama koje organiziraju druga vatrogasna društva, a isto tako jedan od važnih planova za ovu 2019. godinu je raditi na obnovi članstva.

Najsvečaniji trenutak Skupštine bila je podjela priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima društva za njihovo dugogodišnje odricanje i djelovanje u DVD-u Čazma pri čemu je Slavka Tudić dobila priznanje za svojih 40 godina aktivnog rada u društvu. Za 20 godina dobili su Željko Bačani i Filip Bart. Dodjeljene su i zahvalnice onima koji im pomažu u radu DVD-a, tako su zahvalnicu dobili Grad Čazma, gradonačelnik Dinko Pirak i Super radio.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.