Olimpijada iz češkog jezika održana u Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olimpijada iz češkog jezika održana je 5. veljače u Češkoj osnovnoj školi Jana Amosa Komenskog u Daruvaru. Pobjednici natjecanja proglašeni su 21. veljače, u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika. Nagrade im je uručila zamjenica župana za češku nacionalnu manjinu Tanja Novotni Golubić.

Riječ je o natjecanju koje su zajednički organizirali Bjelovarsko-bilogorska županija, češke osnovne škole s područja naše županije, Savez Čeha u Republici Hrvatskoj, uz pomoć NIU Jednota, savjetnica za češki jezik Jitka Stanja Brdar te studentice Sveučilišta Palackeho iz Olomouca koje u Daruvaru borave zahvaljujući  Erasmus+ projektu.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 60 djece koji su prošli školski krug natjecanja u tri dobne kategorije. Riječ je o učenicima čeških osnovnih škola u kojima se češki jezik uči prema Modelu A i to Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog iz Daruvara, Češke osnovne škole Josipa Ružičke iz Končanice te Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Područne škole Ivanovo Selo.

Olimpijada iz češkog jezika održana je  s ciljem promocije i postizanja izvrsnosti u poznavanju češkog (materinskog) jezika te osvještavanja mladih po pitanju važnosti njegovog očuvanja i njegovanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.