Na poziv župana Damira Bajsa u BBŽ boravio direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš

????????????????????????????????????

U radnom posjetu na poziv župana Damira Bajsa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, točnije u Osnovnoj školi Garešnica u kojoj je u tijeku energetska obnova školske zgrade i školsko-sportske dvorane vrijedna 11 milijuna kuna.

Jedan je to od projekata kojeg Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove realiziraju u partnerskom odnosu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koristeći europska sredstva vezana uz energetsku obnovu. Riječ je o preko 40 projekata ukupne vrijednosti od 160 milijuna kuna sredstava koja se ulažu u županijske objekte u školstvu i zdravstvu.

Vrijednost projekta obnove Osnovne škole Garešnica i školsko-sportske dvorane je 11 milijuna kuna trenutno najvrednije investicija u školstvu na području županije.

-Jedan od najvećih projekata u tijeku je energetska obnova Osnovne škole u Garešnici. Moram naglasiti svoje zadovoljstvo suradnjom s Fondom. Mi smo jedna od vodećih županija po povlačenju sredstava iz tog najizdašnijeg fonda za lokalnu i regionalnu samoupravu. Očekujemo da se tako i nastavi. Prilika je to koja nam je pružena i mogućnost jedina koja nam je dana da ulažemo u naše škole i u naše zdravstvo. S obzirom na to, danas ovdje u Garešnici možemo svjedočiti da radovi idu onim tijekom kojim i očekujemo, a to je da se izvrše ugovorne obveze, da se povuku sredstva te u konačnici da 440 učenika i preko 40 nastavnika ove škole ima standard 21. stoljeća. Istaknuo bih da će Županija, kao što je napravila 2018.godine, osigurati i sredstva za obnovu namještaja. Škola će izgledati gotovo kao nova, izvana i iznutra naglasio je župan Damir Bajs.

-Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje i vidjeti da će jedna škola u Garešnici izgledati jednako kao i neka škola u centru Zagreba.  Mišljenja sam da sva djeca imaju pravo na jednake uvjete za školovanje kako bi sutra na tržištu rada bila konkurentna. Inače, vašu županiju često posjećujem upravo zbog toga što je ona, ne po broju stanovnika, nego po broju projekata jedna od najagilnijih i koja je dokazala da zaista zna pripremiti projekt rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš 

Završetkom radova u potpunosti, od temelja do krova, bit će obnovljena Osnovna škola u Garešnici i školsko-sportska dvorana, a učenici njih petstotinjak i njihovi učitelji i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u toj obrazovnoj ustanovi u gradu Garešnici.

Realizacijom projekta u bitnom će se smanjiti i režijski troškovi i troškovi održavanja školske zgrade i pripadajuće školsko-sportske dvorane, pa će samim tim ostati više sredstava za ulaganje u opremanje škole i dogradnju nadstandarda za učenike, učitelje i nastavnike. Također, nakon što energetska obnova završi Bjelovarsko-bilogorska županija iz svojih sredstava opremit će Osnovnu školu u Garešnici novim namještajem za što je u ovogodišnjem proračunu za naše škole za tu namjenu osigurano 1,3 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.