U Općini Dubrava nova LED rasvjeta

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o izboru najpovoljnije ponude za najam sustava javne rasvjete na području Općine Dubrava u višegodišnjem razdoblju. Načelnik Tomislav Okroša istaknuo je kako su se na javni natječaj javile dvije tvrtke među kojima je odabrana tvrtka Omega Softver d.o.o. iz Zagreba koja je dala ponudu od 2,6 milijuna kuna.

-Radi se o kompletnoj zamjeni javne rasvjete na području cijele općine gdje bi se zamijenilo ukupno 1200 rasvjetnih tijela. Stara i dotrajala javna rasvjeta zamijenila bi se novom LED tehnologijom gdje će se ostvarivati značajne uštede- kazao je načelnik Okroša koji je istaknuo kako se u redovno održavanje dosadašnje rasvjete trebalo uvijek dodatno investirati.

-Ova nova tehnologija uključuje garanciju i servisiranje, čime više ne bi imali apsolutno nikakvih troškova u garantnom roku eventualnih troškova popravaka. Tu se i radi o najmu sustava održavanja, što ne znači da mi sustav uzimamo u najam, pa ga vraćamo. Naime, radi se o periodu od šest godina, a nakon toga se potpisuje aneks ugovora, gdje ta javna rasvjeta dolazi u naše vlasništvo– pojasnio je načelnik Okroša.

Kako je istaknuo pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Stjepan Požgaj, nakon donošenja odluke ista će se objaviti preko elektronskog oglasnika, a nakon što se zadovolji procedura krenut će se u izvođenje radova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.