Nakon 25 godina kreće rekonstrukcija ceste u Starim Plavnicama

0
454

Za projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u naselju Stare Plavnice“ Grad Bjelovar dobio je više od 5 milijuna kuna, od čega će se 85% financirati iz EU-Programa ruralnog razvoja, a 15% iz državnog proračuna. Cilj projekta je poboljšanje komunalne infrastrukture, bolja kvaliteta života, kao i veća povezanost prema gospodarskim i poslovnim objektima:

– 2016. godine za vrijeme bivše vlasti prijavili smo projekt, 2018. dobili smo odluku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Veljača je 2019. i konačno su krenuli radovi i za 673 stanovnika koliko ih ovdje živi to znač bolje uvjete života, jedan viši standard, zapravo sve ono što građani grada Bjelovara zaslužuju – kazao je zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić na današnjoj Uvodnoj konferenciji projekta, a o vrijednosti projekta te o trajanju radova je dodao:

-Predviđa se da će do kolovoza ove godine biti završetak radova, vrijednost projekta je nešto više od 5 milijuna kuna, u planu je 2,5 km rekonstrukcije ceste i izgradnja pješačko biciklističke staze.

Brajdić je najavio i nove radove cestogradnje na području Grada Bjelovara:

– Dosta ulažemo u cestogradnju, ove godine ćemo i dosta više uložiti. Nije to ulaganje samo grada Bjelovara, nego imamo dobru suradnju i sa  Hrvatskim cestama. Jedan takav projekt je i Istočna obilaznica koja se nastavlja raditi nakon 20 godina. Jedan takav projekt je i rekonstrukcija prometnice od Gudovca do Farkaševca i konačno otvaranje brze ceste što se očekuje ovog proljeća i gradnja ostatka od 17 km do Grada Bjelovara. Planiramo ulagati, ne samo u centar grada Bjelovara, već i u ruralna područja i ovo je dokaz tome – zaključio je Brajdić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.