Sutra u Čazmi policija provodi akciju kontrole nepropisnog parkiranja na mjestima za invalide

Sutra, 19. veljače, će u Čazmi policijski službenici PP Čazma od 8:00 – 16:00 provesti lokalnu akciju usmjerenu na kontrolu nepropisnog parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom, kao i kontrolu ustupanja znaka pristupačnosti drugoj osobi.

Akcija će se provoditi na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, budući da joj se učestalo obraćaju osobe i iznose probleme oko parkiranja na njihovim namijenjenim mjestima.

Za vrijeme akcije sankcionirat će se i ostali počinitelji prometnih prekršaja iz čl. 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 82. st. 3 istog Zakona, a propisana je kazna 700,00 kuna.

Znak pristupačnosti važi samo kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom ili se ta osoba nalazi u vozilu. Pravo koje proizlazi iz znaka pristupačnosti ne može koristiti osoba koja nema invaliditet. (čl. 40. ZSPC-a).

Cilj akcije je da se i preventivno utječe na moguće počinitelje navedenih prekršaja, odnosno da se podiže svijest građana i sprječava nepropisno parkiranje na mjestima označenim za osobe s invaliditetom. U narednom periodu policijski službenici PP Čazma kontinuirano će provoditi nadzor i kontrole nepropisnog parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom, kao i kontrolu uszupanja znaka pristupačnosti drugoj osobi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.