Gradonačelnik Pirak obišao novouređene prostorije DVD-a Čazma

Danas je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak u pratnji predsjednika DVD-a Čazma Filipa Barta i člana Puhačkog orkestra Čazma Darka Šepaka obišao novouređene prostorije u kojima će probe održavati Puhački orkestar. Dosadašnje stanje ovog prostora zahtijevalo je uređenje jer je prokišnjavao krov,  a i sama prostorija nije udovoljavala uvjetima koji su potrebni za normalan rad.

– Dobili smo jedan dobar, kvalitetan prostor unutar DVD-a Čazma. U ovu salu se nije ulagalo niz godina, otkako je ona sagrađena, a to je gotovo tridesetak godina. Napravljeno je novo krovište nad salom, promijenjena stolarija, moram pohvaliti i članove DVD-a koji su unutrašnjost dodatno uredili svojim sredstvima i svojim radom. Ono što je jako bitno dobili smo kvalitetan prostor gdje naš puhački orkestar može imati probe, a i ostali članovi DVD-a mogu ga koristiti za ostale potrebe. Grad je izdvojio 60.000,00 kuna, a još će biti napravljene i police za odlaganje instrumenata jer smo vidjeli da to nedostaje – rekao je gradonačelnik Pirak.

Filip Bart, predsjednik DVD-a Čazma uz zahvalu za pomoć Gradu Čazmi najavio je i uređenje velike sale koja se iznajmljuje za razne potrebe, a služi i za vježbe članovima DVD-a i za veće sastanke.

Na donaciji se zahvalio i Darko Šepak ispred Puhačkog orkestra i pozvao mlade da se uključe u rad orkestra. Probe se održavaju svakog ponedjeljka, a da bi postali član Puhačkog orkestra Čazma ne morate imati nikakvog glazbenog predznanja, dovoljno je doći na probu i edukacija u novouređenim prostorijama može početi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.