Dubravi 1,4 milijuna kuna za reciklažno dvorište

Ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Čorić potpisao je odluku da se Općini Dubrava dodijeli iznos bespovratnih sredstava od 1.401.107,02 kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta. Ono što posebno veseli da je Reciklažno dvorište jedan od projekata koji je Općina uspješno aplicirala i da su joj sredstva odobrena kazao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša i najavio novost u prikupljanju otpada za građane s područja općine:

– To su značajna sredstva koja ćemo uložiti u izgradnju reciklažnog dvorišta. Razvrstavanje otpada i njegovo selektivno prikupljanje znamo koliko je danas važno i da smanjimo ukupnu količinu miješanog otpada koje danas građani odlažu u svoje kante.  Imamo još jedan projekt koji nam je ministarstvo odobrilo, a to je projekt vrijedan 800.000,00 kuna za kupnju kanti za selektivno prikupljanje otpada. Svako naše domaćinstvo, njih 1400, dobit će tri nove kante  za razvrstavanje i prikupljanje otpada – kazao je Okroša.

Kante za prikupljanje papira, plastike i stakla bi vrlo brzo trebale stići u domaćinstva i to već  kroz nekoliko tjedana. Osim kanta nabavljeni su i kontejneri za prikupljanje otpada, a trebali bi služiti kao zeleni otoci i to njih sedam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.