Čazmanske SDP-ovce obilazi policija!

Zagrebačka kriminalistička policija provodi opsežnu istragu o tome je li tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednika Županijske organizacije bjelovarsko-bilogorskog SDP-a koji su održani 30. lipnja 2018. godine došlo do izborne prijevare.

Kako neslužbeno doznajemo ovih dana policija obilazi članove čazmanskog SDP-a i provjerava jesu li izašli na sporne unutarstranačke izbore.

Podsjetimo, povod ovoj istrazi je kaznena prijava u kojoj se tvrdilo da je u procesu unutarstranačkih izbora pokradena Bojana Hribljan, te da su namješteni rezultati za Jajićevu pobjedu uz podršku stranačke središnjice.

U kaznenoj prijavi posebno se problematizira tijek izbora na glasačkom mjestu u Čazmi. Tamo je od ukupno 106 članova stranke od 13:00 do 16.30 sati izašlo i glasalo tek njih 26.

Tada je prema prijavi, Jajićev promatrač koji je bio u alkoholiziranom stanju nasrnuo na promatrača Bojane Hribljan vrijeđao ga i otjerao s birališta.

Nakon toga, u preostalih sat i pol koliko je biralište bilo otvoreno, glasala su još 74 SDP-ovca. Podnositelji kaznene prijave tvrde kako u to vrijeme dvadesetak birača koji su upisani da su glasali, uopće nisu bili u Čazmi te kako je izlaznost uvijek do tada bila 50 posto, dok je tog dana glasalo 100 od 106 članova.

Posebno se apostrofira uloga Nikše Vukasa s kojim se Županijska izborna komisija konzultirala nakon što su bili upoznati s problemima na tom izbornom mjestu, a on im je kazao kako treba priznati rezultate izbora koji su išli u korist Jajića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.