Županija gradi zgradu nove glazbene škole u Bjelovaru

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog na temu izgradnje nove zgrade Glazbene škole u Bjelovaru. Tom prilikom potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za gradnju nove Glazbene škole vrijedan 250 tisuća kuna.

Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač škole u projektu je izgradnje nove Glazbene škole u Bjelovaru, jedne od rijetkih novih Glazbenih škola u Hrvatskoj, čija će se izgradnja financirati isključivo sredstvima županijskog proračuna, a za što je u ovoj godini i projekcijama proračuna za iduće godine osigurano 20 milijuna kuna.

U planu je izgradnja nove zgrade Glazbene škole koja će se prostirati na 2 400 četvornih metara prostora, zgrada će se graditi na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. U sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana koja će se moći koristiti i za izvannastavne potrebe čime će se omogućiti novi moderan prostor za  održavanje društveno-kulturnih sadržaja.

Izgradnja nove zgrade Glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i preko 40 zaposlenika te vrijedne glazbene obrazovne institucije čiji učenici postižu značajne i zapažene rezultate na brojnim natjecanjima.

„Prošle godine smo obilježili 60 godina srednje Glazbene škole. Znamo da glazba u našem gradu živi od davne 1762. Našu školu polazi otprilike 400 učenika svake godine. Imamo 45 zaposlenih nastavnika i učitelja. Trenutno koristimo 18 prostorija, a u tih 18 je i ravnateljska prostorija koja se koristi za nastavu i zaista nam je prijeko potreban novi i veći prostor, adekvatan koji nam sada nedostaje. Ovaj dokument povijesno je važan za našu školu, grad, županiju, ali i za cijelu našu Republiku Hrvatsku“, rekla je prilikom potpisa ugovora ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski Sonja Štefanac.

„Kada govorimo o našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Bjelovaru jedna od prepoznatljivih stvari i jedno dešavanje koje ide kroz stoljeće je pitanje vezano uz našu Glazbenu školu. Rezultati koje postižu učenici naše osnovne i srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski su oni koji ističu kvalitetu rada naših profesora ovdje, ali i talent koji oni imaju. Veseli me da danas možemo napraviti jedan iskorak jer kada govorimo o tradiciji glazbe u Bjelovaru to je nešto što treba istaknuti, no profesori i učenici ne uče u odgovarajućim prostorijama. Ključno je bilo rješavanje pitanje nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. Županija je u proračunu za 2019., 2020., 2021. stavila 20 milijuna kuna koje bi trebale biti dovoljne za završetak gradnje novoga objekta. Očekujemo da će 2021. škola biti spremna za useljenje. Znamo i adresu. Nova Glazbena škola Vatroslav Lisinski nadam se da će od 2021. imati adresu Vlahe Paljetka 5“, naglasio je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.