Uručene nagrade pčelarima koji su sudjelovali na 9. Županijskom ocjenjivanju meda

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je nagrade pčelarima koji su sudjelovali na 9. Županijskom ocjenjivanju meda. Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 50 uzoraka i svi su nagrađeni zlatnom, srebrnom ili brončanom medaljom.

 Županijsko ocjenjivanje meda održano je u organizaciji Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije te u suorganizaciji i uz financijsku potporu Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Kada govorimo o našoj županiji tada se možemo pohvaliti kvantitetom meda, ali ono što je još važnije, kvalitetom. Kada govorimo o kvaliteti ispalo je da su svi koji su poslali svoje uzorke na ocjenjivanje dobili nagradu. Moram reći da se iza toga skriva dugi rad svih pčelara s našeg područja. To nije lak niti jednostavan posao , ali vidi se i rezultat. Na nama je da pokušamo zajedno s njima napraviti što je moguće da se ta kvaliteta prepozna i u Hrvatskoj pa i šire rekao je župan Damir Bajs.

Ocjenjivanje meda proveli su stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Zagrebu,a što je presudilo da od svih nagrađenih ipak jedan bude najbolji pojasnio je predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje meda prof. Dragan Bubalo:

-Radi se o određenim nijansama poglavito kada gledamo ove koji su dobili zlatna odličja. Kod bagremovog meda, kada govorimo o boji, traži se da je ona što svjetlija, što prozirnija. Ako pogledate i usporedite s ostalim uzorcima vidi se ta razlika. Kod onih koji su u zlatu je to puno manje vidljivo, ali kada krenemo prema srebru i bronci, to je ipak laiku uočljivo rekao je prof.Bubalo.

Šampionsku nagradu ove je godine osvojio je Berislav Horvat iz Grubišnog Polja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.